Van affichetaks tot zaalreglement

Bij de organisatie van activiteiten op afdelingsniveau komt heel wat kijken. Naast het inhoudelijk aspect, dienen organisatoren rekening te houden met tal van gemeentelijke en provinciale reglementen en wetten.

Het lijkt eenvoudig: eerst ga je na welke activiteit je wil organiseren, wie je doelpubliek is en wat er verwacht wordt. Afhankelijk van deze zaken ga je op zoek naar een geschikte zaal.

Je staat er misschien niet bij stil, het lijkt een evidentie of misschien wordt het een herhaling van de geslaagde editie van verleden keer? Toch kan je nog heel wat verrassingen tegenkomen.

Een goede tip is samenwerken met bijvoorbeeld andere verenigingen, dit kan je veel werk besparen en samen kan je komen tot allerhande creatieve ideetjes.

Om mogelijke initiatiefnemers niet te ontmoedigen en om het overzicht te bewaren heeft Vief de voornaamste richtlijnen met betrekking tot het organiseren van activiteiten met een min of meer publiek karakter gebundeld in deze opgave. Aspecten die in deze brochure aan bod komen betreffen onder andere het verschil tussen private en openbare evenementen, SABAM, de billijke vergoeding, geluidsnormen, publiciteit, verzekeringen, drukwerk en promotie, te treffen veiligheidsmaatregelen, afvalpreventie en diverse regelgeving.

Sitemap - Vief Oost-Vlaanderen vzw 2017 - info  vief.be - site door Faromedia