Bezoek Stadspaleizen (Hotel) d'Hane Steenhuyse en (Hotel) Clemmen (Vander Haeghen) Centrum Gent- 14 februari 2019

Op donderdag 14 februari 2019 nemen u graag mee naar een stukje ongekend Gent: Bezoek Stadspaleizen (Hotel) d’Hane Steenhuyse en Vander Haeghen (Hotel Clemmen) in de grootste winkelstraat van Gent.

Wij spreken af om 13u45 in de Veldstraat 82 te Gent aan de ingang van Hotel D’Hane Steenhuyse (in deel tussen Zonnestraat en Volderstraat, schuin tegenover Kruidvat).

Achter de smalle voorgevel schuilt een heus verborgen paleis!
De gids laat ons kennis maken met de majestueuze woning van de adellijke familie d’Hane Steenhuyse. Kleurrijke salons, kunstig meubilair, weelderig behang en zinnenprikkelende muurschilderingen flitsen u tweehonderd jaar terug in de tijd. Met wat geluk loopt u zelfs een dienstmeid of koetsier tegen het lijf. Het is niet voor niets dat deze rondleiding de naam ‘Stadspaleizen Upstair-Downstairs’ heeft.
Ten slotte kuieren we even tot in de schitterende binnentuin, een oase van rust in de hectische Veldstraat.

Naderhand zetten we de rondleiding verder met een bezoek aan het Chinese Salon en de werkkamer van Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck in Hotel Clemmen, tegenover Hotel d’Hane Steenhuyse.

De totale rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. Om wat na te praten, bieden wij u nadien
een drankje aan.

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 6 per persoon (bezoek met gidsing en drankje inbegrepen).

U kan zich inschrijven tot 7 februari 2019 of tot volzetting (opgelet het aantal inschrijvingen is beperkt).
Om in te schrijven kan u terecht in het plaatselijk kantoor of in het dienstencentrum, Brabantdam 101 te Gent. Telefonisch via het nummer 09/223 19 76 (centrale) of via het rechtstreeks nummer 09/269 70 38 (opgelet niet op vrijdag). Een mail kan gestuurd worden naar mieke.vandenberghe@lm.be .

Sitemap - Vief Oost-Vlaanderen vzw 2017 - info  vief.be - site door Faromedia